HockeyNews
PLUS

Skadade landsagsforwarden snart tillbaka

(6827) anton wedin
Pär Olert, Bildbyrån.

Publicerad: 18 februari 2019

FacebookXWhatsApp

Timråstjärnan Anton Wedin har fortfarande inte spelat någon match under 2019.

Efter sju veckors frånvaro börjar landslagsforwarden se ljuset i skademörkret.

– Jag hoppas kunna spela inom en till två veckor, säger Wedin till HockeyNews.se.

SHL presenteras av ATG Sport

Olyckan intränade i hemmamatchen mot Linköping den 30 december. Anton Wedin ramlade och vred foten, samtidigt som han och en LHC-back trasslade ihop sig, som han själv uttrycker det. Sedan dess har 25-åringen fått ägna sig åt rehabträning i stället för att spela matcher, men nu närmar han sig spel.

– Det är på gång nu i alla fall. Jag har varit borta sju veckor nu och jag hoppas kunna spela inom en till två veckor. Det är det sista nu, säger han.

– Det blev lite problem i början tidsplanen. Vi var ute och sa att jag skulle spela inom fyra veckor i början, men det stämde inte riktigt. Det tar betydligt längre tid än så innan foten har läkt, säger han.

Har det varit mentalt att få rehabtiden förlängd?

– Det har varit frustrerande. Tidsplanen man fick från läkaren från början stämde inte riktigt. Det var dubbla tiden. I början ställde man in sig på tre, fyra veckor, men det funkade inte, säger Wedin.

Hur lång tid tog det innan ni insåg det?

– Jag träffade en fotspecialist och han sa att en sådan här skada tar sex vekor innan ledbandet har läkt. Sedan ska man bli stabil och hela den biten. Han sa att det tar upp emot åtta, nio veckor, säger Wedin.

Snart har det gått åtta, nio veckor sedan skadetillfället och Timråspelaren tror och hoppas att han ska hålla den tidsplanen.

– Nu har jag gått på is och tränat och det känns bra. Jag hoppas kunna träna för fullt med laget inom den närmaste veckan. Så jag kan spela snart, säger Wedin.

25-åringen inledde annars säsongen riktigt starkt. Han gjorde 24 poäng på 29 matcher under 2018 och var ett av ligans stora utropstecken. Han fick även plats i de två första landslagsturneringarna. Att Timrå nu saknar sin stjärna råder det inga tvivel om. Wedin har missat tio matcher och på dessa har de endast tagit åtta poäng (två trepoängare). Lagets dåliga form har gjort skadefrånvaron extra tung för Wedin.

– Jag var skadad en tid i fjol, men då vann vi oftast och låg i toppen av serien. Det klart att det har varit tuffare i år när man har velat varit med och hälpa till. Det är frustrerande att se det från sidan, säger han.

Här kan du läsa fler artiklar om SHL 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!